Om by Regina Rojas

Regina är vd i företaget. Hon är utbildad socionom och arbetar som det sedan 15 år tillbaka. Vid sidan om är hon även utbildad vegansk/rawfoodkock samt har även grundutbildning i näringslära. Hon driver sitt företag by Regina Rojas sedan 7 år sedan. 

Regina har peruanskt ursprung och håller varmt om sina peruanska rötter, vilket bl.a. speglas i hennes matlagning som är en fusion av flera olika världskök och som kan anpassas utifrån särskilda kosthållningar tack vare hennes kompetens inom växtbaserad kost och näringslära.

Det peruanska köket anses vara ett av de mest variationsrika i världen, då det har influenser från Europa, Afrika samt Asien. Perus varierande struktur och klimat gör att det odlas unika råvaror som är näringstäta och som Regina gärna använder i sin matlagning. 

Regina håller i peruanska matlagningskurser på Medborgarskolan i Stockholm sedan några år tillbaka, för mer information se deras hemsida genom att klicka här. Regina har även haft äran att medverka i bl.a Zeinas kitchens podd om högtidsmat under 2020, där hon pratade om peruansk mat vid högtider.

Senast under hösten 2022 har hon även fått äran att gästa i programmet Gokväll på SVT, 3/11 där hon tillsammans med Pia Herrera lagade och samtalade om peruansk mat. 

Inslaget kan du se här: 

https://www.svtplay.se/video/36919363/gokvall/go-kvall-3-nov-18-45-4?id=jxkkMp9