Nikkei
Att Nikkei blivit så populärt är inte konstigt då maten är mycket tilltalande både för öga och smaklökar. Tänk dig peruanska råvaror som potatis, chili, majs, quinoa, potatis som blandas med japanska råvaror som ingefära, soja, sesamolja, nori osv.. en smaksensation utav dess like. Missa inte detta tillfälle där två helt olika kulturer möts och skapar magi i köket!



Exempel på rätter som kan ingå i kursen:
- Tiradito Nikkei – Nikkei variant av Ceviche
- Causa nikkei – Potatisbakelse med Nikkei inslag
- Yakimeshi– Stekt ris med Nikkei med pankopanerad kyckling och teriyakisås
- Yakisoba- kyckling med wokade nudlar i peruansk sås
- Dumplings med lucumaglass– Lucumaglass med dumplings
Upplägg av kursen:
- Peruansk välkomstfika
- Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
- Genomgång av meny
- Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
- Gemensam middag
- Undanplock och avslut
Förkunskaper:
- Alla är välkomna
Pris:
- 1350 kr
Följande ingår i kursen:
- Lättare välkomstfika
- Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
- Aktiv matlagning med ledare
- Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
- Recepthäfte och flera nyttiga mattips
- En annorlunda matupplevelse
Utvecklingsmöjligheter:
- I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.
Var:
- Gruppkurser (över 10 pers):
Vin- och Matlabbet
Hornstulls strand 9
T-bana: Hornstull - Hemma hos kurs (4 pers):
- by Regina Rojas
Nynäsvägen 348
T-bana: Skogskyrkogården, Enskede
Datum & Tid:
- Lör. 7/10 (4 pers) kl. 11-14.30 Enskede
- Lör. 28/10 (4 pers) kl. 11-14.30 Enskede