Ceviches & tiraditos

Ceviche har lagats i urminnestider. Inkaindianerna lagade den med andra citrusfrukter då lime kom med spanjorerna långt senare. Hur lagar man den bästa cevichen? Vad är en tiradito? Nyckeln till båda dessa ligger i en god ”tigermjölk”! Men vad är det? Kom och lär dig det och mycket mer!

Exempel på rätter som kan ingå i kursen:

  • Ceviche tradicional – Traditionell ceviche
  • Tiradito – Ceviche i chili amarillo créme
  • Tiradito Nikkei – Peruansk/japansk fusion av ceviche
  • Pulpo al olivo – Bläckfisk i krämig olivsås
  • Ceviche vegetariano – Vegetarisk ceviche
  • Arroz con marizcos – Skaldjursris

Upplägg av kursen:

  • Peruansk välkomstfika
  • Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
  • Genomgång av meny
  • Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
  • Gemensam måltid
  • Undanplock och avslut

Förkunskaper:

  • Alla är välkomna

Pris:

  • 1350 kr

Följande ingår i kursen:

  • Lättare välkomstfika
  • Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
  • Aktiv matlagning med ledare
  • Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
  • Recepthäfte och flera nyttiga mattips
  • En annorlunda matupplevelse

Utvecklingsmöjligheter:

  • I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.

Var:

  • Hemma hos kurs (8 pers)
    by Regina Rojas
    Gamla tyresövägen 351 A
    t-bana: Skogskyrkogården 
    Enskededalen
  • Vill du boka en kurs för över 8 personer, kontakta mig.

Datum & Tid:

  • Sön. 30/3 (6 platser) kl. 13-16.30
Add to Calendar