Ceviches & tiraditos
Ceviche har lagats i urminnestider. Inkaindianerna lagade den med andra citrusfrukter då lime kom med spanjorerna långt senare. Hur lagar man den bästa cevichen? Vad är en tiradito? Nyckeln till båda dessa ligger i en god ”tigermjölk”! Men vad är det? Kom och lär dig det och mycket mer!



Exempel på rätter som kan ingå i kursen:
- Ceviche tradicional – Traditionell ceviche
- Tiradito – Ceviche i chili amarillo créme
- Tiradito Nikkei – Peruansk/japansk fusion av ceviche
- Pulpo al olivo – Bläckfisk i krämig olivsås
- Ceviche vegetariano – Vegetarisk ceviche
- Arroz con marizcos – Skaldjursris
Upplägg av kursen:
- Peruansk välkomstfika
- Introduktion om peruansk matkultur/råvaror
- Genomgång av meny
- Indelning av matgrupper-aktiv matlagning
- Gemensam måltid
- Undanplock och avslut
Förkunskaper:
- Alla är välkomna
Pris:
- 1350 kr
Följande ingår i kursen:
- Lättare välkomstfika
- Teoretisk genomgång om peruansk matkultur och råvaror
- Aktiv matlagning med ledare
- Råvaror och måltid, minst 3 rätters och dessert
- Recepthäfte och flera nyttiga mattips
- En annorlunda matupplevelse
Utvecklingsmöjligheter:
- I mån av intresse kan en fortsättningskurs ordnas.
Var:
- Gruppkurser (över 10 pers):
Vin- och Matlabbet
Hornstulls strand 9
T-bana: Hornstull - Hemma hos kurs (4 pers):
- by Regina Rojas
Nynäsvägen 348
T-bana: Skogskyrkogården
Datum & Tid:
- Sön. 28/10 (4 pers) kl. 11-14.30 Enskede