Kurser & Workshops

Det peruanska köket anses vara ett av de mest varierade och originella i världen tack vare dess blandning av olika matkulturer. Inkarikets matkultur har smält samman med europeiska, afrikanska och asiatiska matinfluenser och gett upphov till en matkultur från ”fyra kontinenter i ett enda land”. Visste du att det peruanska köket, för 8:e året i rad blivit utsett till världens främsta kulinariska destination av ’World Travel Awards’?

 

Kom och lär dig laga ett urval av rätter av detta variationsrika kök. Du får lära dig mer om matkulturen, dess unika råvaror, smaka och laga mat med dessa och får matnyttiga tips på hur du kan använda råvarorna och imponera på vänner och familj.

AKTUELLA KAMPANJER OCH NYHETER

Värva 3 st till kurs och få kursen för halva priset.

Värva 5 st till kurs och få kursen gratis.

För att ta del av rabattkod vid värvningar, gör så här:
Maila info@byreginarojas.se och ange namnen på de anmälda personerna som du värvat samt kursnamn. Observera att de anmälda personerna måste ha genomfört köpet för att du ska få tillgång till din rabattkod. Ange sedan rabattkoden i kassan.
Denna rabatt kan ej kombineras med andra erbjudanden. 

 

Privatkurser
Hittar du inget datum som passar dig? Samtliga kurser går att ordnas privat. Kontakta info@byreginarojas.se för förslag. 

 

Nytt: Matlagningskurs med barn 

Läs mer nedan.

INFORMATION

Samtliga kurser går att anpassa till vegetariskt/veganskt alternativ. Ange det vid bokningen samt eventuella allergier.

Peruanskt vegetariskt 

Enskedeköket: 

Lör. 28/9 (8 pers) kl. 11-14.30

Lör. 26/10 (8 pers) kl. 11-14.30

Lör. 16/11 (8 pers) kl. 18.30-22

Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1300 kr  

Vegetariskt mat – allt fler börjar att förstå att den vegetariska kosten gynnar både hälsa och miljö. Maten är både lätt att laga och bjuder på spännande smakkombinationer. Är du nyfiken på att äta mer grönt, komma igång eller få ny inspiration, då är denna kurs för dig. Var förberedd på en exotisk matresa.

Peruansk streetfood

Enskedeköket: 

Sön. 15/9 (8 pers) kl. 13-16.30

Lör. 12/10 (8 pers)  kl. 18.30-22

Sön. 8/12 (8pers) kl. 13-16.30

Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1350 kr  

Det peruanska gatuköket har funnits ända från den koloniala tiden på 1500-talet. Den har blivit så utbredd och populär att man just nu kan hitta den överallt.

Nikkei- peruansk/japansk fusion

Enskedeköket:  

Lör. 31/8  (8 pers) kl. 11-14.30   

Lör. 31/8  (8 pers) kl. 18.30-22

Lör. 28/9 (8 pers) kl. 18.30-22 

Lör. 26/10 (8 pers) kl. 18.30-22

Sön. 24/11 (8 pers) kl. 13-16.30

Lör. 7/12 (8 pers) kl. 11-14.30

Lör. 7/12 (8 pers) kl. 18.30-22

Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1350 kr  

Nikkei är en fusion av det peruanska och japanska köket som uppkom på 1800-talet då de japanska arbetskraftsinvandrare som befann sig i Peru började använda peruanska råvaror i sin traditionella japanska rätter. Nikkei har spridit sig över världen och köket är högklassigt. De främsta restaurangerna i Sydamerika har Nikkei som inriktning. Kom och njut av en spännande resa där Peru och Japan möts i köket. 

Ceviches & Tiraditos

Enskedeköket:

 Lör. 16/11 (8 pers) kl. 11-14.30
Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1350 kr  

Ceviche är Perus stolthet och den rätt som mest förknippas med landet. Ceviche har lagats i urminnestider, sedan inkatiden. I och med att den peruanska matkulturen fått influenser av andra världsdelar har det uppstått nya variationer av ceviche. Kom och lär dig laga en traditionell ceviche samt flera andra fusioner och rätter som kan serveras till.

Peruansk mat på lätt spanska

Enskedeköket:

Nytt datum kommer snart
Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1350 kr  

Den perfekta kursen för dig som vill laga mat och öva på dina spanskakunskaper. 

Peruansk italiensk

Enskedeköket:

Lör. 12/10 (8 pers)   kl. 11-14.30        
Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 1350 kr  

Ceviche är Perus stolthet och den rätt som mest förknippas med landet. Ceviche har lagats i urminnestider, sedan inkatiden. I och med att den peruanska matkulturen fått influenser av andra världsdelar har det uppstått nya variationer av ceviche. Kom och lär dig laga en traditionell ceviche samt flera andra fusioner och rätter som kan serveras till.

Matlagningskurs med barn/ungdom
(lämplig ålder 9-14 år)

Enskedeköket 

Sön. 24/3, kl. 11-13-30
Sön. 30/6 kl. 11-13.30
Förkunskaper: Alla är välkomna
Pris: 650 kr  

Låt ditt barns kreativa sida ta mer plats genom att låta hen gå en matlagningskurs